Uusin puisto-opas:

Malmin hautausmaan puisto-opas
Vast. toimittaja Satu Tegel
Dendrologian Seura ja Helsingin seurakuntayhtymä 2010

Oppaassa tutustutaan hautausmaahan mm. erilaisista näkökulmista :

• Alkukesän kukintakierros
  • Puutarhaharrastajan kierros
  • Kujannekierros
  • Puulajikierros
  • Sysvärien kierros

Jäsenet voivat tilata opasta hintaan 5,00 euroa. Tilaushinta sisältää toimituskulut. Dendrologian seuran tilaisuuksista jäsenet voivat saada sen ilmaiseksi!

E-jäsenille tilaushinta toimituskuluineen on 10 euroa.

Tähtitorninvuori

Satu Tegel (toim.), 1998

puisto-opas-tahtitorni

Vartiopaikasta historialliseksi puistoksi – Kukkien vuoresta ‘Kaupunkilaisten paratiisiksi’ – Tähtitorninvuoren puut ja pensaat, kartat – Taalainkoivuja ja ‘tanskankuusia’ – Keltakuusamasta sirokuusamaan. 31 s.

LOPPUUNMYYTY – Opas on kuitenkin julkaistu Sorbifolian 2/1998 yhteydessä.

Tampereen Hatanpään arboretum

Päivi Selin, Pentti Alanko ja Soili Stenroos (toim.), 1997

puisto-opas-hatanpaa

Katsaus Hatanpään puistojen historiaan – Hatanpäänniemen puistojen historiaa ja nykypäivää – Muistometsikkö Vihilahdenpuistossa – Hatanpään erikoisuuksista – Kartat – Hatanpäänpuistojen puut, pensaat ja köynnökset – Hatanpäänpuistojen kasviston runsautta. 27 s.

LOPPUUNMYYTY – Opas on kuitenkin julkaistu Sorbifolian 3/1997 yhteydessä. Lehti on ilmainen, mutta toimituskulut määräytyvät lähetyksen painon mukaan.

Oulun kaupungin keskustan puistot

Henry Väre ja Soili Stenroos (toim.), 1996

puisto-opas-oulu

Oulun puistojen historiaa – Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha Ainolassa – Hupisaarten kasvimaailma – Vuoden puut Oulun kaupungissa – Oulun puistot ovat kaupunkilaisten käytössä – Istutetut puuvartiset – Kartat – Oulun puistojen puut ja pensaat. 39 s.

LOPPUUNMYYTY – Opas on kuitenkin julkaistu Sorbifolian numerossa 2/1996. Lehti on ilmainen, mutta toimituskulut määräytyvät lähetyksen painon mukaan.

Meilahden puistoarboretum

Satu Tegel (toim.), 1995

puisto-opas-meilahti

Meilahden puistoarboretum: yksi Helsingin kolmesta arboretumista – Mihin arboretumeita tarvitaan – Meilahden alueen historiaa – Merenpohjasta kasvikokoelmaksi – Puistoarboretumin tavallisia ja epätavallisia puita ja pensaita – Yleiskartta – Meilahden puistoarboretumin puut ja pensaat – Puistoarboretumin ruusukokoelma – Meilahden puistoarboretumin pensasruusut – Meilahden puistoarboretumin kehittäminen. 23 s.

LOPPUUNMYYTY – Opas on kuitenkin julkaistu Sorbifolian 2/1995 yhteydessä. Lehti on ilmainen, mutta toimituskulut määräytyvät lähetyksen painon mukaan.

Esplanadin puisto

Pentti Alanko, Pekka Markkula, Risto Murto ja Anne Rihtniemi (toim.), 1989

puisto-opas-esplanadi

Espa: kulttuuripuisto ja stadilaisen olohuone – Vasikkahaasta esplanadiksi – Esplanadin puiston puu- ja pensasistutukset – Esplanadien katujulkisivujen tyylikehitystä – Esplanadin puiston puut ja pensaat – Esplanadin puisto, mikä upea puistosali! 15 s.

Sibeliuksen- ja Topeliuksenpuisto

Tapio Lindholm (toim.), 1988.

puisto-opas-sibelius

Sibeliuksenpuisto ja Topeliuksenpuisto tutuiksi – Hakamaasta kulttuuripuistoksi – Kaksi puistoa, kaksi tyylisuuntaa – Topeliuksenpuiston ja Sibeliuksenpuiston puut ja pensaat – Kasvillisuuden uusiminen puistoissa – Koivikko kaupungissa – Mistä Sibeliuksen- ja Topeliuksenpuiston puuvartiset kasvit ovat kotoisin. 23 s.

Alppipuisto

Tapio Lindholm (toim.), 1986

puisto-opas-alppipuisto

Puistot, elävää kaupunkia – Alppipuisto: lyhyt historiikki – Lenininpuiston rakentamisvaiheita – Alppilan puistojen puuvartiset kasvit – Alppilan poppelit. 23 s.

Hinta: 1,50 euroa/kpl + toimituskulut 1,50 euroa

Kaivopuisto

Pertti Uotila, Mikael Sundman ja Tapio Lindholm (toim.), 1986

puisto-opas-kaivopuisto

Kaivopuisto tutuksi – Puistojen merkitys kaupungissa – Kaivopuisto: lyhyt historiikki – Kaivopuisto, urbaani olohuone – Puistonkäyttäjän oikeudet ja velvollisuudet – Kartta – Kaivopuiston puut ja pensaat – Kaivopuiston tärkeimpien puiden opas. 24 s.

LOPPUUNMYYTY – Kaivopuiston opas löytyy Dendrologian Seuran Tiedotuksia -lehdestä 2/1981, sivut 77-100.

Lepaa

Vast. toim.: Kalle Malm. Työryhmä: Harri Hallikainen, Virpi Hannuksela, Petri Hulkko, Kalle Malm, Eila Nummela, Seija Palm, Sami pelkonen, Ilkka Roitto. Pentti Alanko, Aulikki Kauppila, Heikki Kiuru, Juha Raisio.

lepaa

LOPPUUNMYYTY – Opas on kuitenkin julkaistu Sorbifolian 1/2001 yhteydessä. Lehti on ilmainen, mutta toimituskulut määräytyvät lähetyksen painon mukaan.

Tammisto

Vast. toim.: Pentti Alanko. Työryhmä: Pentti Alanko, Aulikki Kauppila, Heikki Kiuru, Juha Raisio.

tammisto

Hinta: 3,50 euroa/kpl + toimituskulut 2,50 euroa

Kaisaniemi

Tapio Lindholm (toim.), 1983

puisto-opas-kaisaniemi

Kaisaniemi tutuksi – Kaisaniemi: Uudistuva monitoimipuisto – Kaisaniemen muodonmuutos – Kaisaniemen puiston puut ja pensaat – Helsingin yliopiston kasvitieteellinen puutarha – Kasvitieteellisen puutarhan rakennukset ja rakenteet. 22 s.