Kirjautuminen Kärhökerhon Facebook-ryhmään

Jos et jo ole facebookissa, sinun tulee kirjautua sinne päästäksesi Kärhökerhon Facebook-ryhmään. Jos jo olet Facebookissa, lähetä viesti minulle tai Börjelle, niin kutsumme sinut Kärhökerhon Facebook-ryhmään.

Facebookiin rekisteröityminen: Kirjoita internet-hakuusi Facebook, jolloin pääset Facebookin aloitussivulle. Siinä lukee ”Rekisteröidy. Se on ilmaista nyt ja aina”. Kirjoita nimesi ja sähköpostiosoitteesi niille varattuun paikkaan. Myös syntymäaika kysytään, mutta se ei tule minnekään näkyville, jollet itse niin päätä. Mikään ei estä myöskään laittamasta väärää päivämäärää. Klikkaa vielä mies tai nainen. Sen jälkeen paina ”Rekisteröidy” –painiketta. (Seuraavilla kerroilla kirjoita vain sinisessä yläpalkissa olevaan tilaan sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja paina ”Kirjaudu sisään”.)

Seuraa Vaihe 1, ”Etsi kavereita”. Jos painat Etsi kavereita –painiketta, Facebook etsii Facebookiin rekisteröityneitä sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet usein tekemisissä sinun sähköpostiosoitteesi kanssa. Voit ohittaa tämän vaiheen painamalla oikeassa alakulmassa ”Ohita tämä vaihe”. Vaiheessa 2 kysytään koulu- ja asuinpaikkatietoja, jotka voit jälleen ohittaa painamalla ”Ohita”. Kolmannessa vaiheessa voit lisätä profiilikuvaksesi jonkin kuvan, vaikkapa valokuvan itsestäsi tai kärhöstäsi. Jos et halua profiilikuvaa, paina jälleen ”Ohita”. Tietoja ja kuvia voit päivittää milloin tahansa myöhemminkin. Mitään tietoja ei ole pakko päivittää tai laittaa näkyville, ja Asetukset-kohdasta voit milloin vain itse säätää, mitä asioita haluat näkyville.

Nyt on kirjautuminen valmis. Voit vaikkapa kirjoittaa Suvi Taponen tai Börje Fri yläpalkkiin ”Etsi ihmisiä, paikkoja ja asioita”, jolloin pääset meidän sivujemme kaikille näkyvään osaan, ja lähettää viestin (”lähetä viesti”-painike) ja kertoa, että olet nyt Facebookissa. Minä tai Börje kutsumme sinut Kärhökerhon Facebook-ryhmään, jonka sen jälkeen löydät oman sivusi vasemmasta reunasta Ryhmät-otsikon alta. Täällä voit kirjoittaa kuulumisiasi yläpalkkiin (Kirjoita jotain…), ladata kuvia, videoita ja muita tiedostoja. Omat kirjoituksensa pystyy aina myös poistamaan. Tämä toiminto löytyy, kun laitat hiiren kursorin kirjoituksesi päälle, jolloin oikeaan reunaan ilmestyy nuoli, jota painamalla saa esiin valikon.

Neuvon mielelläni lisää! Tervetuloa Kärhökerhon Facebook-ryhmään!

Suvi Taponen
Puh. 0400-308981