In English
Rhododendron-kerho
Dendrologian Seura
P.M.A. Tigerstedt
Alppiruusu 'P.M.A. Tigerstedt' K. Theqvist)

Rosy Lights
Atsalea 'Rosy Lights'. K. Theqvist)

Uutta

Rhododendron-kerhon toiminta:

  • Siemenvälityksen lista 2018 on ilmestynyt. Muista tilata 22.1.2018 mennessä.

  • Talvikokous pidetään 3.2.2018 klo 12:00 Helsingissä Kaisaniemessä kasvitieteellisen puutarhan Linkola-salissa. Marjatta Uosukainen pitää esitelmän alppiruusun siementaimien kasvatuksesta.
    .

Ilmoitusasioita

Ilmoita sähköpostiosoitteesi kerhon puheenjohtajalle (Kristian Theqvist, ), niin saat ajankohtaisia tiedoitteita liittyen kerhomme toimintaan. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi muutoksista.
Jos et ole saanut kerhon sähköpostitiedotteita, on luultavaa, että sähköpostiosoitteesi ei ole kerhon jäsenrekisterissä.

Rhododendronlehti verkossa
Kerhon jäsen voi pyytää tunnuksen ja salasanan kerhon puheenjohtajalta (Kristian Theqvist, ).


Kerhon tarkoitus ja jäseneksi liittyminen

Kerhon tarkoituksena on edistää Rhododendron-sukuun kuuluvien kasvien - alppiruusujen, atsaleojen ja pursujen - tuntemusta ja käyttöä Suomessa sekä koota näistä kasveista kiinnostuneet yhteen keskustelemaan ja oppimaan lisää. Vuoden 2015 lopulla kerhossa oli noin 270 jäsentä.

Kerho kokoontuu neljä kertaa vuodessa: kesäkuussa kukinta-aikaan retkeillään, muuna aikana kokoonnutaan ilta- tai iltapäivätilaisuuksiin pääkaupunkiseudulla tai Turun suunnalla. Näiden lisäksi on siemen- ja taimien välitystä sekä kasvien ja kirjallisuuden yhteistilauksia ulkomailta.
Kerho julkaisee kolme kertaa vuodessa ilmestyvää Rhododendron-lehti -nimistä tiedotetta. Lehdessä on julkaistu kestävyysluetteloita, viljelyohjeita, lajikuvauksia, ohjeita kasvien nimeämisestä jne.

Kerhon jäsenyys edellyttää jäsenyyttä Dendrologian Seurassa. Kerhoon voi liittyä antamalla yhteystietonsa jäsenrekisterin ylläpitäjälle Kirsi Koposelle (kirsikop at saunalahti.fi). Samalla on hyvä kertoa, onko jo Dendrologian Seuran jäsen. Voit liittyä jäseneksi myös kätevästi sivulta Liity jäseneksi.

Dendrologian Seuran jäsenmaksut:
- Vuosijäsenmaksu 35 €, perhejäsen (ei sisällä Sorbifolian tilausta) 10 €, opiskelijat 14 €, ainaisjäsenmaksu 450 €.
- Jäsenmaksulla saa 4 kertaa vuodessa ilmestyvän Sorbifolia-lehden.
  Rhododendron-kerhon vuosijäsenmaksu on 13 € v. 2018..
- Jäsenmaksulla saa 4 kertaa vuodessa ilmestyvän Rhododendron-lehden. Vuoden loppupuolella liittynyt voi valita haluaako jäsenyyden alkavan heti vai vasta seuraavan vuoden alusta. Uusi jäsen saa liittymisvuonna aiemmin ilmestyneet lehdet, kun haluaa jäsenyyden alkavan heti.

Yltöisten Arboretum, Piikkiö
Kerhon retkellä Yltöisten Arboretumiin kesällä 2002
ihailimme jättimäisiä Tigerstedtii-lajikkeita. K. Theqvist)


  • Puheenjohtaja: Kristian Theqvist,
  • Kassanhoitaja: Osmo Jussila,

Sivujen päivitys: Kristian Theqvist ,2.1.2018