Muistoja Japanista – Katja Uskin valokuvanäyttely

Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhasssa avataan maanataina 18.4.2011 valokuvanäyttely, jossa on esillä Katja Uskin valokuvia – muistoja Japanissa vietetystä opintovuodesta.

Gardenia-Helsingin vastaava puutarhuri, Katja Uski, sai ainutlaatuisen kutsun tutustua perinteisen japanilaisen puutarhamestarin elämään ja työhön vuosina 2007-2008. Mestari Kazuo Makioka on rakentanut Suomeen vuonna 2000 Töölönlahden taidepuutarhan karesansui-puutarhaosion, vuonna 2001 Gardenia-Helsinkiin pysyvän Tenpyo-kauden karesansui-puutarhan ja vuonna 2005 yksityispihan Espooseen.

Katja Uski oli mukana näiden puutarhojen rakentamista avustavissa töissä ja osallistui Makiokan luentoihin sekä työpajaan. Mestari oli tehnyt vierailuidensa aikana tarkkailutyötä ja valinnut kaiken tämän jälkeen oppilaakseen hortonomi Katja Uskin. Tämä oli todella ainutlaatuinen kutsu, sillä koskaan aiemmin hänen puutarhatyöryhmässään ei ole ollut länsimaista naista.

Katja Uskin näyttelyssä on runsaasti valokuvia, jotka on jaettu kolmeen teemaan. Kuvissa esitellään mielenkiintoisia puutarhakohteita, joista osa on kuuluisia paikkoja ja osa tuntemattomia sekä työ- ja tapakulttuuria.

Näyttely on esillä kasvitieteellisen puutarhan aulassa puutarhan aukioloaikoina ti –pe 8 -15 ja su 12 – 15. (pitkäperjantaina puutarha on suljettu). Näyttelyyn ei ole erillistä pääsymaksua. Avajaiset maanantaina 18.4. klo 12. Samana iltana klo 18 Katja Uski kertoo aiheesta enemmän kasvimuseon luentotilassa, opastus puutarhan portilta.

Osoite: Kasvitieteellinen puutarha, Kaitoväylä 5, Linnanmaa, Oulu