Turun kerhon retkiä

Quercus-kerhon ohjelmaa syksyllä 2019

to 29.8.2019 iltaretki Kuusiston saareen Räfnäsin kartanoon

Räfnäsin kartano on 1600-luvun aateliskartano, jonka rakennukset ovat 1810-50 luvuilta. Kartanon kaunis eteläinen puutarha laskee meren rantaan ja sen yksi perustajista on ollut tiettävästi kasvitieteilijä. Vanha puusto on istutettu 1800-luvun loppupuolella. Alueella on mm. vanha pyökki.

Kokoontuminen Brahen patsaalle 16.30, josta autottomat voivat sopia kyydin autoilijoiden kanssa. Kartanoon voi tulla myös suoraan. Kaarinasta ajetaan Kuusiston kirkolle, jonka jälkeen Räfnäsintie kääntyy heti oikealle, josta noin kilometri kartanolle. Viljamakasiinin edessä on riittävästi parkkitilaa.

ti 17.9.2019 iltaretki Turun hautausmaalle, oppaana hautaustoimen päällikkö Pekka Sorri

Vasaramäessä sijaitseva Turun hautausmaa on vihitty käyttöön vuonna 1807. Sen pinta-ala on n. 60 ha. Hautausmaan alueella on paljon eri-ikäistä puustoa, joten ilta tulee olemaan mielenkiintoinen.
Kokoontuminen Uudenmaankadun puoleiselle Kukkaportille klo 16.30.