Karjalan matka

Dendrologian seuran yhdistetty ulko- ja kotimaan matka Venäjän Karjalaan ja Kaakkois-Suomeen järjestetään 3. – 8.  elokuuta 2012.

Matkanjohtajana ja asiantuntijana toimii sotahistorioitsija Eeva Tammi, ja lisäksi mukana joissakin kohteissa on paikallisoppaita.

Ohjelma:

Perjantai (3.8.): Matka alkaa klo  7.00 Helsingistä. Ajo Vaalimaan kautta Viipuriin, jossa tutustutaan Monreposin puistoon. Sen jälkeen  on vuorossa vierailu Summassa, talvisodan taistelupaikoilla, ja sieltä jatketaan Terijoelle. Illallinen & yöpyminen: Hotelli Cronwell Park, Kuokkala.

Lauantai (4.8.): Kohteina ovat Raivolan lehtikuusimetsä ja Komarov Instituutin ylläpitämä Otradnodjen  dendrologinen tutkimusasema (entisessä Pyhäjärven pitäjässä). Paikallispppaana täällä toimii Dr. Gennady Firsov, Komarov Instituutin kasvitieteellisestä puutarhasta. Täältä reitti kulkee Käkisalmen kautta Sortavalaan. Illallinen & yöpyminen: Hotelli Seurahuone.

Sunnuntai (5.8.):  Tutustutaan Sortavalan puistokulttuuriin. Illallinen & yöpyminen: Hotelli Seurahuone.

Maanantai (6.8.):  Ylitetään valtakunnan raja Niiralassa, josta matka jatkuu Punkaharjulle. Siellä käydään Metlan Punkaharjun koeaseman tutkimusmetsässä. Jos on aikaa, voidaan poiketa Enson istutusmetsissä Imatralla. Illallinen ja yöpyminen: Punkaharjun Valtionhotelli.

Tiistai (7.8): Käväistään Metsämuseo Lustossa, josta palataan Helsinkiin. Jos aikaa riittää, matkalla on mahdollisuus poiketa Mustilan Arboretumissa Elimäellä.

Retkelle otetaan enintään 30 osallistujaa. Matkanjärjestäjänä toimii Vihdin Liikenne Oy. Matkan hintaan sisältyy matkanjohtaja/oppaan palvelut, kuljetukset turistibussilla, Venäjän viisumit, rekisteröinnit hotelleissa, bussikahvit ja käynti Metsämuseo Lustossa. Majoitukset sisältävät aamiaisen ja illallisen. Huom! Hinta ei sisällä laskutuslisää (5 €/lasku) ja alkoholijuomia aterioilla. Jokaisen matkalle osallistujan on hankittava henkilökohtainen matkavakuutus.

Matkan hinta-arvio on n. 600 euroa. Retkimaksu maksetaan vasta kun on saatu järjestäjältä vahvistus retkelle osallistumisesta. Matkatoimisto perii pian ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 130 euroa, mutta niitä on rajoitetusti.

Ilmoittautumiset tarpeellisine yhteystietoineen perjantaihin 4.5. mennessä mieluiten sähköpostitse osoitteeseen ds.ulkomaanmatkat@gmail.com – tai poikkeustapauksessa iltaisin puhelimitse 040-8374867 seuran sihteerille, Kirsi Mäkiselle.