Retkeilyä Espoossa ja Kauniaisissa 2.9.2017

Retkeilemme Espoossa ja Kauniaisissa 2.9.2017 klo 10-14. Kokoonnumme klo 10 osoitteessa Upseerinkatu 9 (Leppävaara), Espoon kaupungin kunnostamassa Vanhan Albergan puutarhassa. Puutarha on Kehä I:n itäpuolella Perkkaalla. Kartanorakennus on kehän länsipuolella.

Jatkamme Kauniaisiin Työväenakatemian puistoon, Vanha Turuntie 14, minkä jälkeen pidetään tauko Bembölen kahvituvassa. Retki päättyy Bodom-järven rantaan Villa Dalbyn puutarhaan.

Liikumme omilla autoilla. Ilmoittaudu retkelle osoitteeseen kotimaanmatka@dendrologianseura.fi

Kerro, voitko tarjota kyytiä tai tarvitsetko kyytiä!

Retki Lahden seudulle 19.8.2017

Dendrologian seura retkeilee tänä vuonna Lahden seudulla. Lahden kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala on lupautunut oppaaksi. Bussi noutaa meidät Lahden rautatieasemalta klo 9:10. Päivän mittaan vierailemme seuraavissa kohteissa

    • Hanneksen metsä – arboretum Kalliolassa Hollolan kunnan puolella
    • Omakustanteinen lounas, ravintola Lokki Lahdessa
    • Launeen arboretum
    • Kariniemen mäen puulajipolku
    • Mukkulan kartanon muhkeat tammet

Lisäksi näemme punatammia ja muita kiinnostavia puita Lahden kaupungin monipuolisissa istutuksissa. Päivän päätteeksi palaamme rautatieasemalle.

Matkan hinta on 30 €. Ilmoittautuminen osoitteeseen ds.kotimaanmatkat@gmail.com

Tutustuminen Meilahden arboretumiin 8.9.2016

Dendrologian Seura järjestää torstaina 8.9.2016 klo 17 tutustumisen Meilahden arboretumiin. Oppaana on Satu Tegel.

Arboretum sijaitsee entisillä Meilahden kartanon mailla Johannesbergintien ja Meilahdentien välissä. Kolmen hehtaarin aluella on vajaat 300 puu- ja pensaslajia ja satakunta pensasruusua. Helsingin kaupungin puisto-osasto perusti arboretumin vuonna 1967 tutustumis- ja havaintopuistoksi Harald Carstensin suunnitelmien mukaan. Retkellä tutustutaan arboretumin uudempiinkin istutuksiin.

Alueella on pysäköintipaikka, jossa tapaamme. Osoite on Johannesbergintie 1, 00250 Helsinki. Lähelle vie esimerkiksi raitiovaunulinja 4, jonka pysäkiltä on 300 metrin kävelymatka.